Hoe zorg ik ervoor dat mijn baby een boertje laat?

Hoe zorg ik ervoor dat mijn baby een boertje laat?

Een boertje laten kan helpen om ingeslikte lucht kwijt te raken. Lucht of gasvorming in de maag kan pijnlijk zijn en kan een rol spelen bij het ontstaan van darmkrampjes of bij spugen. Bovendien kan lucht in de maag ervoor zorgen dat je baby zich vol voelt en stopt met drinken, terwijl hij/zij eigenlijk nog niet genoeg gehad heeft. Een boertje laten tijdens het drinken is dus ook een goed idee. Er bestaan meerdere technieken om een baby te laten boeren.

Technieken om je baby te laten boeren

  1. Over je schouder
    Houd je baby rechtop tegen je aan, met zijn/haar hoofdje over of tegen je schouder. Leg eventueel een doekje over je schouder. Ondersteun je baby onder de billen en wrijf of klop zachtjes over de rug. Doe dit van beneden naar boven. Klop zachtjes op de billen, dit helpt om te ont-spannen. Eventueel kan je je baby en klein beetje op en neer bewegen of zelf een aantal keer door je knieën buigen.

  2. Op je schoot
    Zet je baby op je schoot en laat hem/haar iets voorovergebogen over je arm leunen. Klop met je andere arm zachtjes op de rug van je baby, van beneden naar boven.