Hoe het begon

Zonder problemen van borst naar fles

Meteen na de geboorte grijpt je baby naar de borst. Aanhappen, drinken, pauze houden en weer doorgaan, het gaat allemaal goed en op gevoel. Dan komt de dag dat jullie overstappen op de fles. De overgang van de borst naar voeden met een babyfles gaat vaak gepaard met problemen, zoals krampjes of slecht aanhappen. 

Als vader van een net geboren tweeling ervaarde Frenkel de moeite met deze overgang keer twee. Als product designer voelde hij zich tegelijkertijd uitgedaagd. Wat zou er gebeuren als je een fles ontwerpt die heel dicht bij de natuur blijft? Die voorkomt dat er lucht mee naar binnenkomt tijdens het drinken en daarmee de kans op krampjes vermindert? Samen met Loes is Frenkel de uitdaging aangegaan om een fles te ontwerpen die de drinktechniek van de borst nabootst. Die de overstap van borst naar flesvoeden en het combineren van deze twee fijner maakt voor je baby en daarmee ook voor jou. 

Mimic kopieert de vorm en drinktechniek van de borst

En zo is Mimic ontstaan. Mimic is afgeleid van de term biomimicry wat ’het leven imiteren’ betekent. En dat is precies wat de Mimic fles doet. We kopiëren de drinktechniek en de vorm van de borst. Dankzij het unieke drinksysteem kunnen babies rustig aan de fles drinken en merken ze nauwelijks verschil tussen het drinken aan de borst en uit de fles. 

Dus op naar mooie drinkmomenten voor jou en je baby!

Loes & Frenkel